search
top

Over Ons

De Scouts

Welkom, dames, heren, jongens en meisjes bij de Scouts van Hove- de jeugdbeweging voor iedereen. Meer dan 240 leden kijken wekelijks uit naar hun vergadering, waar ze opgaan in knotsgekke en uiteenlopende activiteiten en samen met hun beste vrienden en vriendinnen plezier maken, nieuwe vriendschappen smeden, maar ook nog eens geëntertaind worden door 39 superleiders en -leidsters, stuk voor stuk mensen met het hart op de juiste plaats en het oogje in het zeil.

Structuur

De scouts van Hove is een gemengde scouts zonder uniform (hoewel een scoutshemd zeker niet misstaat). Onze takstructuur is lichtjes anders ingedeeld dan bij andere scouts:

Kapoenen: 7 en 8 jarigen (1e en 2e leerjaar)
Woka’s: 9 en 10 jarigen (3e en 4e leerjaar)
Prejo’s: 11 en 12 jarigen (5e en 6e leerjaar)
Jogi’s: 13 en 14 jarigen (1e en 2e middelbaar)
Givers: 15, 16 en 17 jarigen (3e, 4e en 5e middelbaar)
Jins: 18 jarigen (6e middelbaar)

y

In het eerste jogijaar krijgt elk lid op kamp de traditionele totem, drie jaar later is het tijd voor de voortotem. Vanaf de givers vindt er voor het kamp een zogenaamde voortocht plaats,  dit is zo geregeld dat er op die drie jaar zowel een binnenlandse voortocht, een buitenlandse voortocht en een vlottentocht de revue passeren. De jins, op hun weg naar onafhankelijkheid,  houden doorheen het jaar het ‘Jincafé’ open, en verdienen zo het geld om hun laatste jaar als lid in stijl af te sluiten met een voortocht die al eens wat verder durft te gaan…

Waar en wanneer?

Elke zondagochtend (tenzij anders vermeld) van 10 tot 12 op “Het Jeugdig Centrum” van Hove, bereikbaar via de ingang van ’t Groen Schooltje op de Boechoutsesteenweg of langs het weggetje achter café de Pomp op de Mortselsesteenweg.

Weekends en kamp

Elke tak gaat 2 keer per jaar op weekend en 1 keer op groepskamp in de Ardennen. De givers en jins gaan apart op voortocht, maar arriveren samen met de prejo’s en jogi’s op 20 juli op het kampterrein. De kapoenen en woka’s komen op 24 juli de bende compleet maken. Op 30 juli is dit grote feest gedaan en keren we allemaal terug naar Hove.

Scoutshappening en overgang

Het heilige kampvuur

Het vorige jaar is nog niet eens afgesloten of daar is de happening al: de zo mogelijk nog feestelijkere aftrap van het volgende scoutsjaar: een heerlijke bbq , van nostalgie druipende kampdia’s, een kinderfuif, een quiz en voor de nachtbrakers een gezellige bodega. Dit gaat meestal door in het laatste weekend van september.

In datzelfde weekend vindt ook de overgang plaats. Iedereen die naar een andere tak gaat, in de scouts komt of er net uit gaat, wacht dan echte avonturen!

De eerste vergadering zal dan normaal  doorgaan in het 2e weekend van oktober.

De Zotte Morgen

Ons maandprogramma dat via de Post in uw brievenbus en op onze website belandt. De bijbel van uw kindje: wat hij/zij moet meebrengen, de locatie van de activiteit, het tijdstip van de vergadering,… . Belangrijke lectuur dus.

Dassen en truien

Dassen en truien zijn te verkrijgen bij Dylan (0471214565) en Friedel (0492317336), na een vergadering. Een das kost 10 euro en een trui 25 euro. 

Praktisch

Alle lastige geldzaken gebeuren via volgend rekeningnummer:

733-1640479-45
81ste
VVKSM Sint-Laurentius
Boechoutsesteenweg 2540 Hove

Tabak en alcohol

De jins mogen, op momenten dat de takleiding het licht op groen zet, een pint drinken  en heel uitzonderlijk een sigaret roken (enkel op kamp en op weekend). Wij nemen onze verantwoordelijkheid en vermijden dat er hieromtrent een stimulerende sfeer gecreëerd wordt. Ook leden die vanuit een andere omgeving niet roken wordt het verboden  om “te beginnen door de scouts”.

Illegale drugs zijn vanzelfsprekend niet toegestaan in onze scouts. De sanctie die hierop volgt zal door de takleiding en de groepsleiding besproken worden. Het verbod op illegale drugs geldt voor alle activiteiten en nevenactiviteiten georganiseerd door de scouts.

Voor meer informatie kan u terecht op het e-mail adres info@scoutshove.be of via het contactformulier.

top