Over Ons

De Scouts

Welkom, dames, heren, jongens en meisjes bij de Scouts van Hove- de jeugdbeweging voor iedereen. Meer dan 240 leden kijken wekelijks uit naar hun vergadering, waar ze opgaan in knotsgekke en uiteenlopende activiteiten en samen met hun beste vrienden en vriendinnen plezier maken, nieuwe vriendschappen smeden, maar ook nog eens geëntertaind worden door 39 superleiders en -leidsters, stuk voor stuk mensen met het hart op de juiste plaats en het oogje in het zeil.

Structuur

De scouts van Hove is een gemengde scouts zonder uniform (hoewel een scoutshemd zeker niet misstaat). Onze takstructuur is lichtjes anders ingedeeld dan bij andere scouts:

Kapoenen: 7 en 8 jarigen (1e en 2e leerjaar)
Woka’s: 9 en 10 jarigen (3e en 4e leerjaar)
Prejo’s: 11 en 12 jarigen (5e en 6e leerjaar)
Jogi’s: 13 en 14 jarigen (1e en 2e middelbaar)
Givers: 15, 16 en 17 jarigen (3e, 4e en 5e middelbaar)
Jins: 18 jarigen (6e middelbaar)

y

In het eerste jogijaar krijgt elk lid op kamp de traditionele totem, drie jaar later is het tijd voor de voortotem. Vanaf de givers vindt er voor het kamp een zogenaamde voortocht plaats,  dit is zo geregeld dat er op die drie jaar zowel een binnenlandse voortocht, een buitenlandse voortocht en een vlottentocht de revue passeren. De jins, op hun weg naar onafhankelijkheid,  houden doorheen het jaar het ‘Jincafé’ open, en verdienen zo het geld om hun laatste jaar als lid in stijl af te sluiten met een voortocht die al eens wat verder durft te gaan…

Waar en wanneer?

Elke zondagochtend (tenzij anders vermeld) van 10 tot 12 op “Het Jeugdig Centrum” van Hove, bereikbaar via de ingang van ’t Groen Schooltje op de Boechoutsesteenweg of langs het weggetje achter café de Pomp op de Mortselsesteenweg.

Weekends en kamp

Elke tak gaat 2 keer per jaar op weekend en 1 keer op groepskamp in de Ardennen. De givers en jins gaan apart op voortocht, maar arriveren samen met de prejo’s en jogi’s op 20 juli op het kampterrein. De kapoenen en woka’s komen op 24 juli de bende compleet maken. Op 30 juli is dit grote feest gedaan en keren we allemaal terug naar Hove.

Scoutshappening en overgang

Het heilige kampvuur

Het vorige jaar is nog niet eens afgesloten of daar is de happening al: de zo mogelijk nog feestelijkere aftrap van het volgende scoutsjaar: een heerlijke bbq , van nostalgie druipende kampdia’s, een kinderfuif, een quiz en voor de nachtbrakers een gezellige bodega. Dit gaat meestal door in het laatste weekend van september.

In datzelfde weekend vindt ook de overgang plaats. Iedereen die naar een andere tak gaat, in de scouts komt of er net uit gaat, wacht dan echte avonturen!

De eerste vergadering zal dan normaal  doorgaan in het 2e weekend van oktober.

De Zotte Morgen

Ons maandprogramma dat via de Post in uw brievenbus en op onze website belandt. De bijbel van uw kindje: wat hij/zij moet meebrengen, de locatie van de activiteit, het tijdstip van de vergadering,… . Belangrijke lectuur dus.

Dassen en truien

Dassen en truien zijn te verkrijgen bij Dylan (0471214565) en Friedel (0492317336), na een vergadering. Een das kost 10 euro en een trui 25 euro. 

Praktisch

Alle lastige geldzaken gebeuren via volgend rekeningnummer:

733-1640479-45
81ste
VVKSM Sint-Laurentius
Boechoutsesteenweg 2540 Hove

Tabak en alcohol

De jins mogen, op momenten dat de takleiding het licht op groen zet, een pint drinken  en heel uitzonderlijk een sigaret roken (enkel op kamp en op weekend). Wij nemen onze verantwoordelijkheid en vermijden dat er hieromtrent een stimulerende sfeer gecreëerd wordt. Ook leden die vanuit een andere omgeving niet roken wordt het verboden  om “te beginnen door de scouts”.

Illegale drugs zijn vanzelfsprekend niet toegestaan in onze scouts. De sanctie die hierop volgt zal door de takleiding en de groepsleiding besproken worden. Het verbod op illegale drugs geldt voor alle activiteiten en nevenactiviteiten georganiseerd door de scouts.

Voor meer informatie kan u terecht op het e-mail adres info@scoutshove.be of via het contactformulier.

13 reacties

 1. oudersDiegoCuypers

  Dag beste webmaster,
  We zijn met vakantie in Spanje.
  Elk jaar schrijft onze zoon Diego (JOGI) een kaartje naar zijn takleiding om hen te bedanken voor het leuke kamp.
  Ook dit jaar wil hij dit doen.
  Maar we vinden op de website alleen de telefoonnummers. Kan je deze mail sturen naar iemand van de hoofdleiding en vragen ons een mail met de postadressen van de JOGI-leiding te sturen per mail. We zullen deze mail dan wel per WIFI ontvangen.
  Hartelijk dank
  Groetjes,
  DIEGO – Koen en Greet
  Cuypers-Schurmans

 2. VOLKAERTS

  BESTE
  MIJN DOCHTER VAN BIJNA 9 ZOU GRAAG LID WORDEN WAAR KUNNEN WE HIERVOOR TERECHT EN VANAF WANNEER BEGINT JULLIE NIEUWE JAAR.
  MVRGR
  CINDY VAN SON

 3. Scouts Hove

  Beste,
  U kan het best contact opnemen met onze ledenadministrator. Dat is Kirsten Loos en die kan u bereiken op 03 455 23 54.
  Het nieuwe jaar begint het eerste weekend van oktober. Dan is het overgang. Deze zaterdag 27 september kan u op de scouts al terecht voor onze jaarlijkse happening. Kom zeker langs en dan kunnen jullie al eens proeven van de knallende scoutsspirit!

 4. wiels kristin

  gelieve adres wijziging voor saartje ruyssinck (giver) te noteren : osylei 7, 2640 Mortsel (ipv v.bavaisstraat 43, hove)
  thx

 5. Van Woensel Wout

  Een berichtje voor Kirsten Loos.
  Mijn zoon, Wout zou graag lid worden. Hij is een goede vriend van Liam Stockman die bij jullie reeds lid is. Wat moeten wij daar juist voor doen? Wanneer kan hij instappen?
  Alvast bedankt,
  mama van Wout

 6. Giverleiding

  Beste mama van Wout,
  Wij beginnen met onze inschrijvingen begin september. U kan dit doen op onze jaarlijkse happening op zaterdag 26 september of door mij te contacteren op 03/455.23.54. Wij werken niet met een ledenstop dus er zit geen grote haast achter het inschrijven. Het echte scoutsjaar gaat van start op zondag 4 oktober.
  Groetjes,
  Kirsten

 7. jan vandijck

  Hoi,mannen
  Ik heb ergens een tent aan de haak kunnen slagen (gratis! )(12×6 of zoiets).
  Geven jullie eens een seintje. We halen ze dan samen op en misschien kunnen we ze eens opstellen op de scouts-happening .?
  Groetjes jan.

 8. Vera (mama Orion, Senne en Friedel)

  Ik had graag een bakplaat geleend bij de scouts. Bij wie moet ik daarvoor zijn?

 9. Tita

  Mijn zoon Pieter Jan heeft geen mogelijkheid om gebruik te maken van zijn scoutsweide op de 60ste in Mortsel.HiJ zou graag een BBQ doen voor 70 man voor zijne 18 de verjaardag.
  Astrid Helmer is mijn petekind en stelde voor om es bij jullie te horen wat kan of niet?
  Met dank en beste groeten
  Tita
  0477 68 05 98

 10. Rita jespers-Blommaert

  Elk jaar gebruikt de KWB van Hove tijdens de zomer-end feesten een 2 tal ijskasten. Onze Thomas is niet meer in de scouts aan wie moeten wij dat vragen?

 11. Ana Carolina

  Beste,
  Ik ben Carol, lid van de tak Givers.
  Ik zou graag een kerstkaartje willen sturen want ik vertrek 2 weken op vakantie dus volgende weekend ben ik er niet.
  Het probleem: ik heb jullie postaders niet, kunnen jullie het aan mij geven aub?

  Dank je wel,
  Carol

 12. VAN SON CINDY

  Beste

  Ik had graag geweten wanneer het nachtspel van de yogi’s juist doorgaat want dat staat nergens vermeld, ik vermoed dat het niet op zondag zal zijn.

  Cindy (mama Anaïs)

 13. Tom Warrant

  Cindy, het nachtspel van de prejo’s gaat deze vrijdag (18-03) door om 19.30-21.30 te park Hove

  Tom

© 2024 Scouts Hove

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑